Har det hänt något inom vårt närområde?

 

På denna sida publicerar vi bland annat de SMS och brev/meddelanden som Närpolisen skickar ut till kontaktpersonerna i grannsamverkansområdena, samt information  från närpolisens logg på Facebook, som berör oss i de norra delarna av Vallentuna.


Grannsamverkansrapport från närpolisen 2013-05-28

 • Torsdag 16 maj, Lövhagsvägen, Lindholmen. Gärningsman berett sig tillträde till bostaden genom att slå sönder fönstret i altandörren, på baksidan, och därefter låst upp dörren från insidan. Stulet var smycken.


Grannsamverkansrapport från närpolisen 2013-02-19 om inbrott och inbrottsförsök:

 • Fredag 8 feb: Djurgårdsvägen, Lindholmen. Dagtid. Brutet fönster. Stulet gods är smycken och teknik.

 • Fredag 15 feb: Liljevägen, Lindholmen.Inbrottsförsök, Försökt att bryta ytterdörr och källarfönster.

 • Fredag 15 feb: Lövhagsvägen, Lindholmen. Skett mellan 07:40-23:50. Uppbrutet fönster. Okänt i dagsläget vad som blivit stulet.


Fartkontroll 12 februari utanför skolor, bl a  GustavVasaskolan, se rapport på Facebook >>>

 • "I Kårsta var det glädjande nog ingen som rapporterades. Vid Hammarbacksskolan var det endast en person som rapporterades.
  I Lindholmen där jag själv var placerad så var det tyvärr många som körde fort och 10 personer rapporterades för hastighetsöverträdelse."
  /Anton Nilsson


Inbrottsvarning från Vallentunapolisen:

 • I går, tisdag 29/1, var det återigen ett bostadsinbrott i Lindholmen. På en villa på Djurgårdsvägen har man brutit loss och lyft ur en fönsterkassett och kommit in i huset. Inbrottet hände mellan kl. 12-17.30. Spårsökning av polisens tekniker har utförts med visst resultat som förhoppningsfullt kan föra utredningen framåt./B-M


Grannsamverkansinfo från närpolisen 2013-01-28:

 • Vi har nu under helgen på lördagen 26/1 haft tre bostadsinbrott i Vallentuna. Det var de första för året så vi har klarat oss nästan en månad innan det var dags för inbrottstjuvarna att hitta hit. Alla tre var sent på em mot kvällen mellan 17-22. De som drabbades var Koltrastvägen i Nyby/Ekeby. Upplandsvägen i Ormsta samt Gårdsvägen i Lindholmen. Vid alla tre har man brutit upp fönster till sovrummet. Det som stulits är främst guldsmycken./B-M


Grannsamverkansbrev från närpolisen 2012-10-01:

 • 24/9 inbrott Vasavägen, Lindholmen. Krossad ruta vid ytterdörr, tillgrepp av elektronik, smycken.


Närpolisen gömde skatt vid Bygdegården


(foto: Polisen)

Se Facebook >>>


Klipp från Vallentuna Fria 2012-08-21:

"Rädda biltjuvar gömde sig på tak till ICA-butik"

Natten till i måndags klättrade två unga män upp på taket till Ica i Lindholmen. De gömde sig där efter att ha blivit jagade av en ägare till ett fordon de försökte stjäla.

Männen ringde själva polisen från taket och berättade vad som hade hänt. De greps för försöket att stjäla bilen. Deras tilltag ledde också till att de förflyttades från det elevhem de bodde på till ett annat i södra Sverige


Anslagstavla Krokusvägen juli 2012:


Närpolisen på Facebook:

16 fortkörningsböter, 2 omhändertagna körkort under två timmar trafikkontroll utanför Gustav Vasa-skolan tisdag förmiddag 2012-05-29.
Läs mer>>>


Närpolisen på Facebook:

6 fortkörningsböter och ett tiotal tillsägelser vid trafikkontroll utanför Gustav Vasa-skolan onsdag morgon 2012-05-23.
Läs mer>>>


OBS: 30 km/tim-sträckan vid GVS är nu utökad till ICA Lindholmen och gäller numera ända fram till kl 20.00.


(foto: Närpolisen)

Saxat från Facebook:

Tiden för hastighetsbegränsningarna, 30km/h, utanför våra skolor & förskolor kommer att förlängas. Det mest förekommande idag är 30km/h mellan klockan 0700-1800. Kommunen har tagit beslut om att det är mellan 0700-2000 som ska gälla i framtiden. I Lindholmen är detta nu ändrat och sträckan är dessutom förlängd. De övriga platserna kommer att ändras efter hand. //Hans L


Saxat från Facebook:

Välkommen till öppet hus hos närpolisen!

Nu på lördag den 28 april kl 10.00-14.00 öppnar vi upp vårt fina närpoliskontor för besökare.

Prova på att sitta i en polisbil, spåra ditt fingeravtryck, testa poliskläder, spana in polisens fyrhjuling, se hur en bombhund spårar, diskutera grannsamverkan och brottsprevention med polisen eller ta en fika.


Saxat från Vallentuna Fria:

I fredags morse (2012-04-13) sågs en stor och orädd varg vid två olika tillfällen i Lindholmen. Vargen observerades först klockan sju på fredags-morgonen vid Lindholmsvägen / Mörbytorpsvägen. En halvtimme senare sågs den vid Granby/Orkesta. Vittnen har rapporterat detta till http://ab.rovobs.se/


Saxat från Facebook:

Vi har haft tre fullbordade inbrott i Vallentuna under den senaste veckan (vecka 15). Det är Upplandsvägen, Rosengårdsvägen och Krokusvägen(Lindholmen) som drabbats samt två försök till inbrott på Ekebydalsvägen och Appelbomsväg.


2012-04-02 Infobrev till grannsamverkansombuden >>>

 • Fullbordat inbrott: 27/3 Tulpanvägen, Lindholmen, brutit upp fönster, tillgrepp av smycken och kamera


Saxat från Facebook:

Det senaste dygnet (27-28 mars) har två bostäder i kommunen blivit utsatta för inbrott. Den ena bostaden ligger i Lindholmen och den andra i Grana. Det är inte klarlagt ännu vad som är stulet.

Närpolisen flaggar ånyo för grannsamverkan. Umgås över tomtgränserna och tipsa varandra i kvarteret. Hjälps åt. Ser ni personer som verkar vilsna så fråga vänligt om ni kan hjälpa till. Observerar ni fordon som ni inte känner igen så notera bilnummer och hör efter om ni kan guida föraren. Är Ditt bostadskvarter intresserade av mer information om Grannsamverkan? Tveka inte att kontakta närpolisen eller kom på vårt öppna hus den 28 april mellan kl 10.00 och 14.00 >>>.


Saxat från Facebook:

Önskade och oönskade vårtecken. Ett mindre önskat vårtecken är att Vallentuna och övriga Roslagen besöks av kringresande sällskap som erbjuder hantverksarbeten av tvivelaktig karaktär. Läs på mer om företeelsen på bifogad länk.

http://www.polisen.se/sv/Aktuellt/Nyheter/Stockholm/jan-mars/Ett-sakert-vartecken/


Saxat från Facebook:

Sportlovet i Vallentuna har inneburit fyra fullbordade inbrott i bostadshus. Husägare och familjer har varit hemifrån medan tjuvar har sökt igenom huset. Smycken, kontanter och elektronik har stulits.
- - - I takt med stigande bränslepriser rapporteras också stölder av bensin och diesel i bland annat Lindholmen. - - -

Brev 2012-03-07 till grannsamverkansombuden >>>


Saxat från Facebook:

Idag (lördag 25 febr) hade näpot 2 patruller i tjänst som upprättade en kontroll vid Kårsta torg. Ett 20 tal bilister kontrollerades utan anmärkning. - - -
Senare under dagen upprättades kontroller i Lindholmen och vid Vada där man kunde rapportera några fartsyndare.

 


Saxat från Facebook:

Under lördagen (18 februari) förekom åter körningar i terrängen vid Lindholmen samt ute på Storsjöns is. Både vintersportare och boende i området störs av onödig körning och buller. Närpolisen jobbar sedan en längre tid med problemet.


Saxat från Facebook:

Tisdagen den 14 februari:
Dygnet har varit lugnt i Vallentuna. En personbil krockade dock med ett rådjur på Lindholmsvägen strax söder om Lindholmen i morse. Dessbättre inga personskador.

//Kristian


Saxat från Facebook:

Närpolisen i Vallentuna får in många samtal om störande körningar med bilar på både vägar och i terrängen i Kårsta, Lindholmen, Frösunda och Vallentuna. Samtliga patruller i yttre tjänst jobbar med detta sedan en längre tid. Förare som buskör rapporteras och får böter direkt på platsen.

Sent på onsdagskvällen 1 februari bötfälldes en ung förare som sladdade runt och framförde sitt fordon på ett omdömeslöst och störande sätt.

Närpolisen tar emot ytterligare tips via telefon på: 010-56 314 80, 114 14 eller direkt till vår maillåda: napo-vallentuna.stockholm@polisen.se 

//Kristian


2012-01-23 Infobrev till grannsamverkansombuden >>>

 • 1/1 Vasalundsvägen, Lindholmen, försök till inbrott, en person gripen


Saxat från händelser i länet:

 • 2012-01-13 20:22, Brand, Vallentuna, Djurgårdsvägen: Räddningstjänsten ringer om befarad villabrand. Brandkår samt polis på plats, det har brunnit i en julgran. Endast en person fanns i villan när branden uppstod, denne person förd till sjukhus med rök- och brandskador. Polis upprättar anmälan om allmänfarlig vårdslöshet då boende somnat ifrån ett tänt ljus.


Mystisk bilbrand i Lindholmen tidigt på nyårsdagsmorgonen

En VW Passat fattade eld (eller eldades upp) och föraren smet efter avåkning i allén i Lindholmen i korsningen med Vasavägen-Bygdevägen. 
Bilder >>>


Saxat från
Närpolisens logg på Facebook:

 • 2011-12-19: En taxikund som skulle ut mot Lindholmen tidigt lördag morgon ville inte betala för sin resa utan började tjafsa med chauffören. Situationen blev hotfull och polispatrull kallades till platsen. Situationen lugnade sig och taxichauffören kunde få betalt för sin resa. Taxikunden fick dock åka ”målad taxi” till Täby polisstation för tillnyktring. Anmälan om ofredande skrevs.
   

 • 2011-12-19: Nytt sätt att reka före bostadsinbrott? I Kårsta förra veckan kom det en man och ringde på dörren och sade att han kom från ett företag och skulle besiktiga deras brandskydd. Han blev visad runt i huset och kollade brandsläckare mm sedan ville han sälja en brandfilt som avböjdes. Han lämnade ingen dokumentation och hade svarta kläder utan företagslogga- Målsägande tyckte det var misstänkt- Ännu inget inbrott. Inget saknas. Har någon annan haft besök av liknande person? Hör av er i så fall./BMW


2011-12-14  Infobrev till grannsamverkansombuden >>>

 • 2011-12-10: Bostadsinbrott på Markims kyrkväg, Lindholmen, där krossar man ett fönster på en altandörr, tillgrepp av dator smycken kontanter


Saxat från
Närpolisens logg på Facebook:

 • 2011-11-07: Det var två bilstölder i helgen, en i centrala Vallentuna som hittades i Upplands-Väsby, och en i Lindholmen som fortfarande är borta./Britt-Marie


2011-10-31  Infobrev till grannsamverkansombuden >>>
 

SMS från Närpolisen:
 • 2011-10-24 kl 15.51: Ett villainbrott upptäcktes kl 12.30 idag måndag 24/10 på Lindvägen i Brottby
   
 • 2011-10-13 kl 18.13: Inbrott i villa Ljungvägen i V-tuna mellan kl 20 och 24 onsdag 12/10
   
 • 2011-09-20 kl 8.43: Vid inbrott 16/9 på  Ekebyvägen i V-tuna har en silverfärgad Volvo V40  observerats som ev kan sättas i samband med inbrottet. Minst tre män i bilen.
   
 • 2011-09-15 kl 17.09: Anmälan om inbrott på Tallåsvägen i Vallentuna. Okända gärningspersoner.
   
 • 2011-09-12 kl 14.35: Anmälan om inbrott på Kragstalundsvägen, V-tuna. Okända gärningsmän.

2011-09-05 infobrev >>>


Till och med mitten av september 2011 har vi här nedan varje vecka publicerat grannsamverkans-information från Vallentuna närpolis. I veckorapporterna har vi markerat de notiser som berör vårt närområde (Orkesta/Lindholmen/Markim/Frösunda) samt lyft fram dem på denna sida.

2011 vecka 34 >>>

2011 vecka 33 >>>

Ur informationsbrev från närpolischefen 2011-08-18:

"Jag tror att ni alla någon gång varit i kontakt med Monica som arbetar i receptionen på polisstationen i Vallentuna. Tyvärr slutar Monica hos oss den 29/8. Vi kommer inte att få någon ersättare för henne vilket gör att vi måste, bland annat, ändra lite i våra rutiner. Det som berör er inom grannsamverkan är att veckorapporten kommer att upphöra fr o m 2011v36. Vi kommer att ersätta den med ett "grannsamverkansutskick" som Britt-Marie Weldéus och Tuwe Ogdal ansvarar för. Exakt hur detta ska se ut är inte bestämt i skrivande stund. Vi planerar också för ett system med SMS-utskick till kontaktpersonerna i grannsamverkan. I detta system skulle vi på ett snabbare sätt kunna nå ut med information om t ex inbrott. Vi återkommer lite senare med mer information."

Läs hela brevet >>>

2011 vecka 32 >>>

2011 vecka 31 >>>

31/7, kl 00.20- kl 00.30, försök till inbrott, Gustav Vasaskolan, Gärningsmannen har brutit upp ett fönster till ett klassrum. Gärningsmannen har förmodligen blivit skrämd av väktarens ankomst, troligen ej tillgrepp.

Lindholmsvägen, Fredag 2011-08-05 kl 02.30 t.o.m Lördag 2011-08-06 kl 10.00, stöld av cykel, Kungs, herr, grå.

2011 vecka 30 >>>

Byggarbetsplats, Skogskulla, Lindholmen, 25-27/7, inbrott i container, Någon har tagit sig in i två stycken containrar genom att flytta på cementklumpar och klippa upp hänglåset och därefter tillgripa gods, div verktyg och maskiner.

Förskola, Krokusvägen, -29/7, skadegörelse, Lekredskap, ett tåg, omkullvällt.

Frösunda, 30-31/7, stöld av åkgräsklippare, Ransomes, Grön, På motorhuven står ROBERT WIHL SCHWEIZ i kromade bokstäver.

2011 vecka 29 >>>

Lindholmens förskola, 8-16/7, skadegörelse, okänd gm har vält omkull och hoppat på förskolans stora trätåg som står på förskolans gård.

Orkesta, 15-18/7, slangning av diesel, ca 200 l ur lb.

2011 vecka 28 >>>

2011 vecka 27 >>>

Ridhus, Veda, tillgrepp av 4-hjuling, Yamaha, grön.

2011 vecka 26 >>>

2011 vecka 25 >>>

Förskola, Lindholmsvägen, 22/6, ca 16.20, inbrott, Någon har gått in på förskolan, brutit upp tolv låsta skåp i omklädningsrummet och tillgripit gods. bl.a väskor.

2011 vecka 24 >>>
  

Läs nyhetsbrev nr 1 (2011-05-27)från Vallentunas lokala brottsförebyggande råd >>>
 • Lägesrapport - genomförda möten
 • Pilotutbildning
 • Satsning mot klotter (anmäl upptäckt klotter via e-post eller telefon)
 • Sommar: polisens tips - tänk som en tjuv!
 • Höstens aktiviteter

2011 vecka 23 >>>

2011 vecka 22 >>>

4/6 uppstår en skogsbrand i skogen intill V-a Golfklubb, ca 5-600 kvadratmeter. Ingen misstanke om brott.

2011 vecka 21 >>>

2011 vecka 20 >>>

2011 vecka 19 >>>

Fågelsunda, 10/5 kl 19.00, skogsbrand, Av okänd anledning började en skogsbrand i Fågelsunda totalt ca 20x60meter. När patrullen anlände höll räddningstjänsten på med eftersläckning. RC kunde inte göra någon bedömning hur den startat.

Markim, 8/5 kl 11.00, Skadegörelse genom brand, genom att någon har tänt eld på ett motorfordon. Brandkåren var på plats och släckte branden.

Gårdsvägen, -13/5, stöld av post ur brevlåda.

2011 vecka 18 >>>

Markimvägen, 1-2/5, slangning av diesel ur lb, ca 120 liter.

Veda, Torsdag 2011-05-05 kl 15.00 t.o.m Fredag 2011-05-06 kl 16.00, stöld av hästvagnssläp, brunt.

2011 vecka 17 >>>

Vasavägen, Lördag 2011-04-30 kl 06.30 t.o.m Lördag 2011-04-30 kl 06.30, skadegörelse bil, Utpekad person har sparkat på bil så att det det blivit en buckla.

2011 vecka 16 >>>

2011 vecka 15 >>>

Lindholmens gårdsväg, Torsdag 2011-04-14 t.o.m Söndag 2011-04-17 kl 12.30, stöld från husbil, elaggregat tillgripet.

2011 vecka 14 >>>

Idag (2011-04-08) har det varit tillgrepp av nycklar samt mobiltelefoner från kläder som varit obevakade i en skola i Vallentuna. Gärningsmännen har sedan varit på målsägandens adress och lyckats ta sig in i ett fall. I det andra fallet har gärningsmännen troligen blivit skrämda av larm.

Brott av den här karaktären har den senaste tiden ökat i Vallentuna samt våra grannkommuner. Tillgrepp av nycklar har också skett på arbetsplatser.

Vi vill nu varna för detta och uppmanar er att sprida information om att även nycklar inte förvaras obevakade i jackor mm.

Mvh
Hans Larsson
Närpolischef Vallentuna Närpolisområde

SÖDERBY, VALLENTUNA Tisdag 2011-04-05 kl. 16.00 t.o.m. Onsdag 2011-04-06 kl. 08.00 Stöld dator

Igen inbrott i Orkesta bygdegård

Natten måndag-tisdag 4-5 april  har vi åter haft inbrott i bygdegården. Källardörren sönderbruten och de har varit överallt igen, men inte så illa som förra gången (8-9 januari).

2011 vecka 13 >>>

TULPANVÄGEN, VALLENTUNA Onsdag 2011-03-30 t.o.m Onsdag 2011-03-30 Bedrägeri med hjälp av "faktura" ”Bluffaktura”

SOLSTA, VALLENTUNA Torsdag 2011-03-31 kl 23.00 t.o.m Fredag 2011-04-01 kl 06.00 Stöld (sommardäck)

LINDHOLMSVÄGEN, VALLENTUNA Söndag 2011-04-03 kl 11.00 t.o.m Söndag 2011-04-03 kl 11.30 Försök till Stöld (krossat fönster lada, Tillgripit gods)

2011 vecka 12

2011 vecka 11

2011 vecka 10

Fågelsunda, Måndag 2011-03-07 kl 22.30 t.o.m Tisdag 2011-03-08 kl 07.15, Någon har olovligen gått in i målsägandens garage och tillgripit en 4-hjuling, anträffad Vallentuna. Gärningsmannen har även skurit sönder två däck på båda målsägandens bilar.

2011 vecka 09

2011 vecka 08

2011 vecka 07

2011 vecka 06

En bilägare som parkerat vid Lindholmsvägen berättar att hon fått sina nummerplåtar på bilen stulna av okända gärningsmän. Anmälan upprättas. Brottet rubriceras som egenmäktigt förfarande.

2011 vecka 05

Veda, Vallentuna, Tisdag 2011-02-01 kl 18.15 t.o.m Tisdag 2011-02-01 kl 19.50, skadegörelse pb, krossad ruta.

Lindholmens pendelstation, inbrott i bil, verktyg och mobilladdare tillgripet.

Veda, Tisdag 2011-02-01 kl 19.30 t.o.m Tisdag 2011-02-01 kl 19.45, inbrott i bil, väska tillgripen.

2011 vecka 04

Lindholmsvägen, Torsdag 2011-01-27 kl 09.30 t.o.m Torsdag 2011-01-27 kl 19.10, inbrott i villa. Gärningsmannen/gärningsmännen hade brutit upp ett fönster på nedre våningen och gått in i fastigheten. Där har gärningsmannen sedan sökt igenom hela huset på båda våningsplanen samt källaren och tillgripit gods i form av guldsmycken en dator samt en mobiltelefon.

2011 vecka 03

Murstensvägen, Lördag 2011-01-22 kl 19.00 t.o.m Söndag 2011-01-23 kl 09.30, tillgrepp av pb GJH586, AUDI 80 AVANT 2,0E, BLÅ, anträffad Lindholmsvägen 23/1.

Förstora bilden >>

2011 vecka 02

Lindholmen, Fredag 2011-01-14 kl 09.15 t.o.m Fredag 2011-01-14 kl 15.30, inbrott i bil, bl.a plånbok tillgripen.

Inbrott i Orkesta bygdegård

Natten lördag-söndag 8-9 januari  har vi åter haft inbrott i bygdegården. Det är polisanmält och Täbypolisen har varit där. Vad vi kan se har inget av betydelse blivit stulet. I källaren har man brutit sig in överallt och troligen tagit godis från fredagsgården. Om något är stulet i pannrummet är svårt att se.

2011 vecka 01


2010 vecka 52

2010 vecka 51-52

2010 vecka 50

10-13/12, Gustav Vasaskolan, skadegörelse, Brottet: Krossade fönster ruta1 m², i pannrummet under matsalen. Krossad ruta 2 kvm i pumphuset.

2010 vecka 49

Mörbytorpsvägen, Lördag 2010-12-11 kl 17.00 t.o.m Söndag 2010-12-12 kl 12.00, Någon har brutit sig in i ett låst sidoförråd till garaget genom att slå sönder hänglåset och tagit en oregistrerade fyrhjuling, Honda, TRX, röd.

2010 vecka 48

2010 vecka 47

Markim, 22-23/11, Okänd gärningsman/män har brutit upp ett fönster till målsägandes källare. Gärningsmannen/männen har sedan gått runt i huset och tillgripit gods, bl. a TV, medicin, sprit och kontanter.

Markim, 26-27/11, inbrott i lb, stöld av div verktyg.

2010 vecka 46

Mörbytorpsvägen, Lördag 2010-11-20 kl 21.00 t.o.m Söndag 2010-11-21 kl 13.55, NWH011,VOLVO 745-885 GL.

Klotter mot kollektivtrafiken station Lindholmen, Gårdsvägen, Vallentuna Tisdag 2010-10-12 kl 02.10 t.o.m Onsdag 2010-10-13 kl 14.10. Gärningsman/männen har klottrat på ett vindskydd vid station Lindholmen.

2010 vecka 45

2010 vecka 44

Liljevägen, Måndag 2010-11-01 kl 02.15 t.o.m Måndag 2010-11-01 kl 02.30, skadegörelse bil, Bakrutan helt inslagen. Högra backspegeln hänger löst och glaset i den är krossat.

Lindholmen, Tisdag 2010-11-02 kl 09.30 t.o.m Onsdag 2010-11-03 kl 04.00, Kjolpaket Volvo orginal stulet från en A-traktor.

2010 vecka 43

Lindholmens stn, 26/10 kl 00.55, kontrollerades en pb, Narkotikabrott genom brukande, Rattfylleri under påverkan av narkotika, Grov olovlig körning, Brott mot knivlagen.

Lindholmsvägen, 26-27/10, tillgrepp av pb EEK344, VOLVO 855, RÖD.

2010 vecka 42

2010 vecka 41

Byggarbetsplats Lindholmen, 10/10, klotter arbetsbodar.

Gustav Vasaskolan, 12-13/10, skadegörelse, sönderslagen strålkastare.

2010 vecka 40

Torsholma, 4/10, Okänd gärningsman har tagit sig in i målsägarens maskinhall och tillgripit en bensindunk, grön 20 l jeepdunk samt en mc, BMZ915, DRESEL, SVART.

5-6/10, Humlevägen, stöld av reg skylt till LKD401.

2010 vecka 38

LINDHOLMEN-VALLENTUNA Söndag 2010-08-15 t.o.m Torsdag 2010-09-23 kl 13.30 Stöld Någon har brutit sig in i fritidshuset genom att bryta upp ett fönster.

2010 vecka 37

2010 vecka 36

Markim, 12/9, inbrott i stall, nyckelknippa tillgripen.

Trädgårdsvägen, 11-12/9, stöld av cykel, Monark, herr, blå.

2010 vecka 35

Veda, Tisdag 2010-08-31 kl 22.00 t.o.m Onsdag 2010-09-01 kl 02.00, stöld av cykel, Marvil, Damcykel, Sierra, Lila.

Lördag 2010-08-21 t.o.m Torsdag 2010-09-02, skadegörelse. I Lindholmen är skyltarna med valaffischer nedvälta.

2010 vecka 34

2010 vecka 33

Lövhagsvägen, 16/8, stöld av post ur brevlåda utanför villa.

Lindholmens stn, 16-17/8, Ofredande genom att okänd/okända gärningsmän natten till tisdag hällt filmjölk över målsägandes PB.

Hästberga, Lördag 2010-08-21 kl 15.00 t.o.m Lördag 2010-08-21 kl 22.50, Polis beordrades till en singelolycka MC. MC visade sig senare vara stulen. Misst gm finns.

2010 vecka 32

2010 vecka 30

2010 vecka 29

Humlevägen, 13-20/7, stöld av reg skylt till pb PTG103.

V-a Golfklubb, Måndag 2010-07-19 kl 22.00 t.o.m Onsdag 2010-07-21 kl 04.30, Väktaren upptäckte att en ruta på kiosken var bortplockad och uppställd mot kioskväggen, gärningsmannen/ männen hade inte lyckats få bort skyddgallret men har stuckit in handen emellan och stulit diverse gods.

Lindholmens tågstn, Fredag 2010-07-23 kl 23.30 t.o.m Lördag 2010-07-24 kl 10.00, stöld av cykel, Crescent,Mountainbike, CRESCENT EDGE ETC 018.

Lindholmsvägen, Lördag 2010-07-24 kl 20.00 t.o.m Söndag 2010-07-25 kl 13.00, inbrott i visningshus, gm har brutit upp ett fönster men har troligen inte varit inne i huset.

2010 vecka 28

Under v28 inlämnades till hittegodsavdelningen en systemkamera, digitalkamera. Polisen efterlyser ägaren.

2010 vecka 27

Krokusvägen, Måndag 2010-07-05 kl 17.30 t.o.m Tisdag 2010-07-06 kl 09.10, skadegörelse bil, krossad ruta.

2010 vecka 26

Frösunda kyrka, Torsdag 2010-07-01 kl 16.00 t.o.m Fredag 2010-07-02 kl 08.00, Någon har brutit upp ett fönster till fristående förråd vid Frösunda kyrka och sedan tagit sig in och tillgripit en lie och en hylsnyckelsats.

Markims kyrka, Torsdag 2010-07-01 kl 16.00 t.o.m Fredag 2010-07-02 kl 08.00, Någon har gjort åverkan på hänglåset till en förrådsbyggnad vid Markims kyrka.

2010 vecka 25

Ekskogen, 24/6, skadegörelse bil, Målsägare ringer och uppger att när hon var i Ekskogen-Kårsta för att kasta tidningar small det till mycket kraftigt i bilens bakruta.Rutan krossad.

2010 vecka 24

2010 vecka 23

Lövhagsvägen, Torsdag 2010-06-10 kl 12.55 t.o.m Torsdag 2010-06-10 kl 16.30, inbrott i villa, Målsäganden kommer hem och märker att en ytterdörr står på glänt. Det finns inga brytmärken eller skador på dörren så hon gissar att några gått in med nyckel. Stöld av smycken och bärbar dator.

2010 vecka 22

Trädgårdsvägen, Måndag 2010-03-01 t.o.m Torsdag 2010-05-20, stöld av cykel, Haro, terrängcykel, bronsfärgad.

Åvasta Vallentuna, Måndag 2010-05-31 kl 08.00 t.o.m Måndag 2010-05-31 kl 18.00, Någon eller några okända gärningsmän har berett sig tillträde till villan genom att man brutit upp ett fönster, nedervåningen, på baksidan av huset. Det är troligt att man använts sig av en skruvmejsel. Inne i huset fanns tydliga tecken på genomsök. Utdragna lådor, garderober, kläder utrivna.Villan har ej varit utrustat med larm. Man har bland annat tillgripit smycken, kamera, laptop. Locus till platsen.

2010 vecka 21

2010 vecka 20

Carport Trädgårdsvägen, Tisdag 2010-05-18 kl 23.45 t.o.m Tisdag 2010-05-18 kl 23.55, okända gärningsmän har krossat en ruta på en pb samt tillgripit okänt gods ur bilen.

2010 vecka 19

2010 vecka 18

4/5, Lindholmsvägen, parkering Golfklubb, Någon okänd har tagit sig in i bilen genom att krossa vänster bakruta och stulit en väska som stod i baksätet.

4/5, V-a Ridklubb, parkering, Veda, inbrott i bil, krossad ruta, väska tillgripen.

2010 vecka 17

26/4, Tarby gård, brand, Målsägaren har eldat en brasa för flera dagar sedan som de släckte då. Idag när målsägaren och hennes man som hon driver gården med var ute vid de 150 korna som är ca 30 meter från platsen i sin lada. Hon ser då hur det brinner i ensilagebalana som ligger ca 10 meter från förra veckans brandplats. De försöker släcka branden med två brandsläckare men det går inte, så maken tar traktorn och tar snö i en stor snöhög och öser det på branden till brandkåren kommer till platsen och släcker branden helt. Brandkåren tror att blåsten har lyckats få igång den gamla elden och gnistor har antänt plasten på ensilagebalarna, därav branden. Brankåren har släckt och lämnat över ansvaret till målsägaren så de får bevaka platsen. De anser att det är en brand utan misstanke om brott.

27/4, V-a Golfklubb, Veda, inbrott i bil, MÄ hade parkerat bilen på golfklubbens parkering. När hon kom tillbaka till bilen upptäckte hon att någon förstört låset på förardörren. Inne i bilen hade någon tagit hennes väska.

27/4, p-plats Ekskogsvägen, Okänd gärningsman har tagit sig in i bilen genom att bryta sönder vänster framdörrs lås och därefter brutit i tändningslåset. Vänster framdörrs lås är brutet. Rattkåpan är sönderbruten. Tändningslåset är brutet. Lösa kablar.

23-28/4, Lilla Mörby, Målsäganden anmäler att hans gamla Amazon, APO315, röd tillgripits från en uppställningsplats i Vallentuna. Bilen hade han på den aktuella platsen utanför några garage. Bilen hade han tänkt montera ner i delar som ev. kunde komma att säljas.Bilens motor hade han redan monterat bort och sålt. Någon okänd person har tillgripit resterna av den aktuella bilen. Bilen hade bara den främre registreringsskylten monterad på plats. Bilen var ej trafikvärdig.

2010 vecka 12

2010 vecka 10

9-10/3, Humlevägen, Gärninsgmannen har slagit sönder rutan på dörren på vänstersidan samt den lilla rutan på bakdörren på vänster sida. Ur bilen har ratten stulits. Gärningsmannen har även försökt skruva bort förarstolen. Bilen är speciell då den är ombyggd flertalet gånger. Bilen är unik då det endast finns ett exemplar i hela världen som den ser ut nu.

11-12/3, Torsholma, inbrott i bil, handväska tillgripen.

2010 vecka 09

2010 vecka 08

2010 vecka 07

17/2, Torsholma, stöld av snöslunga. Målsäganden vaknade till på natten av ett ljud. Somnade sedan om. På morgonen upptäcker han att snöslungan är tillgripen ur ladan. Fotspår i snön efter minst två personer som dragit med sig slungan bort mot en större väg.

18-19/2, Fågelsunda, inbrott i bil, div verktyg tillgripna.

2010 vecka 06

2010 vecka 05

29/1-1/2, Gustav Vasaskolan, skadegörelse, glaskross.

2010 vecka 04

20-21/1, Vasavägen, frontgrill till en Volvo stulen.

26-27/1, Gårdsvägen, anmäls att en okänd person har slangat bensin/diesel från lastbilen och från personbilen. Anm upptäckte att man hade slangat ca 200 liter diesel från lastbilen och ca 60 liter bensin från bilen. Det finns inga synliga skador på bilarna, Bilarna stod på Anm:s tomt.

2010 vecka 03

2010 vecka 02

2010 vecka 01


2009 vecka 52

2009 vecka 51

8-15/12, Berg, V-a, tillgrepp av 6 hjuling med tillkopplad släpkärra ur olåst loge, BPC127, grön och kärran Röd silver, skogskärra med hydraulisk kran.

17-19/12, Allévägen, tillgrepp av bil. Bilen återfunnen på Lindholmsvägen.

2009 vecka 50

9-10/12, Humlevägen, försök till inbrott i pb.

2009 vecka 49

27-30/11, Gustav Vasaskolan, skadegörelse, glaskross, 2 rutor till matsalen. (2 anmälningar)

2009 vecka 48

2009 vecka 47

HUMLEVÄGEN, VALLENTUNA Fredag 2009-11-13 kl 07.30 t.o.m Fredag 2009-11-13 kl 16.00 Stöld av kopparkittel BROTTET Någon har stulit Mäs kopparkittel som stod på framsidan vid entrédörren. Man har tömt ut jorden och blommorna på baksidan.

GUSTAV VASASKOLAN, LINDHOLMSVÄGEN, VALLENTUNA Fredag 2009-10-23 kl 07.30 t.o.m Fredag 2009-10-23 kl 14.00 Stöld av busskort HÄNDELSEN Mä åkte buss till skolan. Han la sitt busskort i en ficka på ryggsäcken som i sin tur hängde i kapphallen utanför hans klassrum. När Mä ska åka hem så märker han att busskortet är borta.

PROVISORISK TRAFIKSIGNAL, LINDHOLMSVÄGEN, VALLENTUNA Tisdag 2009-11-17 kl 16.00 t.o.m Onsdag 2009-11-18 kl 06.15 Stöld FRITEXT Polisanmälan för skadegörelse jämte stöld. Natten tisdag mot onsdag har någon brutit upp lådan till en av våra trafiksignaler och stulit batteriet. skadevärde ca. 5000-6000. (följden trafikkaos på morgonen f.ö ökad risk för trafikolycka på morgonen).

2009 vecka 45

2009 vecka 44

2009 vecka 43

2009 vecka 41

MARKIM-LUNDBY Tisdag 2009-10-06 kl 22.30 t.o.m Onsdag 2009-10-07 kl 06.15
Stöld av 4st bilhjul Målsägaren hade bilen stående på Markim-Lundby, Vallentuna. Gärningsmannen har stulit alla 4st bilhjulen från bilen och lämnat bilen stående direkt i gruset, utan att pallat upp bilen.

2009 vecka 40

TORSHOLMA, VALLENTUNA Lördag 2009-10-03 kl 14.00 t.o.m Lördag 2009-10-03 kl 14.30 Stöld genom inbrott i personbil (2 anmälningar)

2009 vecka 38-39

LINDHOLMSVÄGEN Söndag 2009-09-20 kl 09.00 t.o.m Söndag 2009-09-20 kl 09.15
Bitsk hund. Målsägaren kom gåendes på angiven adress med sin hund i koppel då en lösspringande hund kommer emot dem. Målsägaren ser att hunden reser ragg och sätter därför sin hund bakom sig och försöker hålla sig emellan hundarna. Då målsägaren tittar efter en ägare flyger den andra hunden på målsägarens hund och biter den i ansiktet . Målsägaren sparkar då till hunden som flyger i väg en bit.

FÅGELSUNDA t.o.m Torsdag 2009-09-24 Stöld Målsägaren berättar att någon har brutit sig in i fritidshuset och förmodligen använt det som bostad. MÄ har inte kunnat gå igenom vad som saknas eftersom det är Maria som äger det mesta i huset. Maria har inte varit i huset på flera år och måste åka dit för att kunna avgöra vad som är skadat och vad som saknas.

2009 vecka 37

4-7/9, Gustav Vasaskolan, skadegörelse, Glaset till en strålkastare sönderslaget, samt glas till utomhusklocka krossat.

7/9, Lindholmens stn, Okänt antal gärningsmän har gjort sig skyldiga till skadegörelse genom klotter genom att ha sprayat ner tre tågvagnar på Roslagståg.

2009 vecka 36

4/9, V-a Golfklubb, inbrott, Stöld genom att okänd gärningsman har krossat ett fönster till restaurangdelen och tagit sig in och tillgripit diverse gods, bl a tombackar o kontanter.

2009 vecka 35

27-28/8, St Vreda, tillgrepp av traktor, Traktorn är försedd med lastare och på lastaren sitter pallgafflar varav den ena är blå och den andra är grå. Traktorn är försedd med störtbåge med korrigerad plåt som tak på. Till traktorn är kopplad som motvikt en gammal konstgödselspridare som det ligger en massa sten i. På vänster sida sitter en gul hydrauloljetank monterad. BNA307, MASSEY FERGUSON, RÖD.

2009 vecka 34

2009 vecka 33

14-15/8, Lindholmen, anträffades en stulen bil på en mindre skogsväg.

2009 vecka 32

31/7-2/8, Lilla Mörby, tillgrepp av baklucka inkl reg skylt till pb MPC867.

5/8, Lindholmsvägen, stoppades en stulen pb, Olaga narkotikabruk. Olaga narkotikainnehav, Rattfylleri under påverkan av narkotika, Grov olovlig körning.

2009 vecka 31

 19-29/7, Lindholmsvägen, inbrott i fritidshus, Målsägaren köpte fritidshuset hösten 2008 och det är fjärde gången som de har inbrott. Vid inbrotten är det i stort sett inget som tillgripits utan huset blir utsatt för skadegörelse på insidan vid varje tillfälle. Vid detta tillfälle har någon brutit upp ytterdörren som var lagad provisoriskt efter de tidigare inbrotten. Inne i huset är det inte så mycket saker eftersom de håller på och renoverar det. Någon har brutit på insidan på ett fönster. Någon har brutit på fönsterkarmen troligen med ett koben som ligger slängt utanför fastigheten.

26-27/7, Vasavägen, tillgrepp av 2 crossmotorcyklar, Honda 150,Röd/vit och Suzuki rm 65,Gul/vit.

2009 vecka 30

18-20/7, Torsholma, inbrott i garage, Någon har varit inne i det olåsta garaget och stulit fyra däck på fälg som passar till en fyrhjuling.

2009 vecka 29

12-13/7, Solsta, Målsägaren ringer in och säger att okänd gärningsman har tagit hans åkgräsklippare när den stod utanför hans bostad, Stiga, Åkgräsklippare, Briggs&Stratton, Gul.

2009 vecka 28

4-5/7, Lindholmen, MÄ anmäler att någon krossat en av salongens fönsterrutor.

2009 vecka 27

1-5/7, Lindholmsvägen, inbrott i fritidshus, Någon eller några okända har berett sig tillträde till fritidshuset genom att krossa ett fönster och sedan klättra in. Man har också forcerat entrédörren. Detta har förmodligen skett för att få en annan väg ut. Ytterliggare fönster har krossats på huset. På fönstret intill det krossade fönstret var det ristat "glöm inte". Vid anmälningstillfället var det oklart om något tillgripits.

2009 vecka 26

22/6, Lindholmsvägen, inbrott i villa, MÄ hade varit borta på dagen och när dom kom hem klockan 16.00 så upptäckte dom att någon eller några personer har varit inne i villan och rivit rund bland kläder m.m. Troligen så har personerna tagit sig in i huset genom att lyfta ut en spegel ur balkongdörren, och sedan gå in där. Dom har varit på alla tre planen. Utgångsvägen är troligen genom entredörren. Fn okänt tillgrepp.

23-24/6, Gustav Vasaskolan, Någon har tagit sig in under Lejonkulan via krypgrunden. Sedan via en inspektionslucka tagit sig upp i huset in i ett förråd. Förrådsdörren var låst inifrån, så de har ej kommit vidare in i huset. De har tagit med sig några småsaker ut.

24/6, Lindholmen, tillgrepp av moped, Yamaha,Svart med röd limpa.

2009 vecka 25

2009 vecka 24

2009 vecka 23

2009 vecka 22

25-26/5, Trädgårdsvägen, Lindholmen, skadegörelse Folkpartiets valaffisch.

28-30/5, Trädgårdsvägen, MÄ upptäckte att någon hade brutit bort dörrhandtaget på förardörren. Man har varit inne i bilen men inte tagit någonting.

2009 vecka 21

22/5 kl 17.17 trafikolycka häst o lb, Frösundavägen, Hästen fick spatt när lb gjorde en omkörning. Hästen fick avlivas o nödslakt till platsen.

2009 vecka 20

2009 vecka 19

3/5, Lindholmen, stöld av cykel, Carrera, MTB, Dirt Finder B,Vit.

7/5, Trädgårdsvägen, misst narkotikabrott, 1 pers medtagen för kroppsbesiktning.

2009 vecka 18

30/4-2/5, V-a Golfklubb, stöld av 2 parksoffor som stod utanför klubbhuset.

3/5, V-a Golfklubb, Mt har med en moped kört vårdslöst och brustit i väsentlig mån genom att i mkt hög fart köra på en cykelbana i Lindholmen, parallellt med järnvägen. Ptr C:a 03.20 så grep ett vittne den misstänkte i höjd med infarten till Valletuna golfklubb. Misstanke om Drograttfyller uppkom omgående då den misstänkte uppvisade tydliga tecken på narkotikapåverkan.

2009 vecka 17

2009 vecka 16

DJURGÅRDSVÄGEN , VALLENTUNA
Tisdag 2009-04-14 kl 21.30 t.o.m Onsdag 2009-04-15 kl 05.00. Stöld ur bil

2009 vecka 15

2009 vecka 14

2009 vecka 13

2009 vecka 12

2009 vecka 11

PARKERING, HUMLEVÄGEN , VALLENTUNA Måndag 2009-03-09 kl 18.00 t.o.m Tisdag 2009-03-10 kl 06.00 Tillgrepp av fortskaffningsmedel VOLVO 744 Anträffandeplats: TALLSTIGEN 1 Ort: BROTTBY Antr. datum: 2009-03-13

MARKIMS FÖRSAMLINGSHUS, MARKIM, VALLENTUNA Tisdag 2009-03-10 kl 05.30 t.o.m Tisdag 2009-03-10 kl 05.30 Stöld Någon har brutit sig in i uthyrningsdelen på Markims församlingshem Det är vid anmälningstillfället oklart vad som tillgripits.(Redaktionens anmärkning: konst/tavlor från väggarna har stulits)

2009 vecka 10

2009 vecka 09

 

Hej
Det har varit lite mystiska takläggare i farten som erbjuder sig att lägga om tak på fastigheter till ett bra pris.
Om det är seriöst eller inte är oklart men vid ett tillfälle i Bällsta blev personen misstänksam och det blev ingen affär.
Så var lite vaksamma och kontrollera vad ni betalar för.
Har någon stött på dessa takläggare så hör av er till Vallentuna Närpolis.
 
Hälsningar
Britt-Marie Weldéus-Hed
Vallentuna Närpolis

2009 vecka 07

2009 vecka 06

5-6/2, Gustav Vasaskolan, skadegörelse, glaskross pannrum.

6-7/2, Veda, inbrott i kontor, okänd gm har tagit sig in genom att bryta upp ytterdörren, förmodligen med en kofot. Ur lokalen har 2 st datorer samt 2 stlaserskrivare tillgripits.

2009 vecka 05

2009 vecka 04

2009 vecka 03

13-14/1, Snåttsta gård, tillgrepp av MC, RAE154, HUSABERG 501 FE, flerfärgad.

1-15/1, Lindholmen, stöld ur lada, 2 verktygsväskor tillgripna. stöld av 2 reg skyltar från pb MXE716 som stod parkerad på gården.

17-18/1, Frösunda tågstation, Gärningsman/-män skyldiga till stöld genom att bryta sig in i lokalen och tillgripa diverse gods. 1 st fiol med tillhörande stråke 1 st fiol 1 st nyckelharpa med tillhörande stråke Godset troligen anträffat.

2009 vecka 02

5-6/1, tillgrepp av pb mm, kl 01.39 vid fordonskontroll på Arningeleden framkom att pb var nystulen från Humlevägen. Mt greps och anhölls senare.

8-9/1, Rolsta, tillgrepp av moped, WTA453,YAMAHA AEROX, BLÅ.

9-10/1, Frösunda Kyrka, parkeringen, Okänd gm har krossat vänster främre sidorutan och öppnat bilen inifrån och tillgripit cd-skivor. Vidare har tillgripits extraljusen. Någon har även försökt öppna motorhuven - det är okänt om detta lyckats.

11/1, 18.42, ICA Lindholmen, rån

2009 vecka 01

29-30/12, Trädgårdsvägen, inbrott i traktor, stereo och kontanter tillgripet.

1/1, Krokusvägen, En okänd gärningsman har under angiven tid tillgripit 2 ljuslyktor från tomten. Gärningsmannen har även brutit sönder tankluckan på bilen och slangat ur bensinen.


2008 vecka 52

2008 vecka 50

11/12, Lindholmen, under tiden MÄ var inne i en affär och handlade stal 2 personer 1 julklapp ur olåst bil och försvann från platsen.

2008 vecka 49

2008 vecka 48

28-29/11, Lindholmens stn, försök till tillgrepp av pb, okänd gärningsman har lirkat upp låset på passagerarsidan, men skadan är inte större än att dörren går att låsa. Inuti bilen hänger kablarna lösa och ratten är sönderbruten. Gärningsmannen har försökt att tjuvkoppla bilen men misslyckats.

2008 vecka 48 (helgen)

2008 vecka 46

GUSTAV VASASKOLAN, LINDHOLMSVÄGEN, VALLENTUNA Fredag 2008-11-07 kl 18.00 t.o.m Måndag 2008-11-10 kl 07.00 Skadegörelse. Vallentuna kommun anmäler att någon har krossat fönster på skolans bibliotek.

LINDHOLMEN, VALLENTUNA Fredag 2008-11-14 kl 18.00 t.o.m Lördag 2008-11-15 kl 02.30 Stöld av budböcker. Okänd gärningsman har öppnat en av Pressens Morgontjänsts budlådor, som står uppställd utanför ICA på Lindholmen och ur lådan stulit en nyckel samt budböcker.

2008 vecka 45

2008 vecka 43

LINDHOLMSVÄGEN, VALLENTUNA Onsdag 2008-10-22 kl 19.20 t.o.m Onsdag 2008-10-22 kl 19.30 Narkotikabrott, Rattfylleri under påverkan av narkotika

Hej. Det var ett villainbrott förra veckan. Det skedde på dagtid strax före kl.14 genom att man bryter upp ytterdörren. Där hade man sett fyra mörktklädda män som sprang till en mörk bil av okänt fabrikat och försvann från platsen. En vecka tidigare hade det varit en mattförsäljare i området. Kan det ha något samband? Har det varit fler som fått besök av mattförsäljare. Hör av er till Vallentuna polisen.

Hälsningar Britt-Marie Weldéus-Hed
Vallentuna Närpolis

2008 vecka 42

VALLENTUNA GOLFKLUBB, LINDHOLMSVÄGEN, VALLENTUNA Onsdag 2008-10-15 kl 23.00 t.o.m Torsdag 2008-10-16 kl 06.45 Stöld ur container

2008 vecka 41

ORKESTA , VALLENTUNA
Lördag 2008-10-11 kl 21.00
t.o.m Söndag 2008-10-12 kl 10.30.
Stöld genom inbrott i hembygdsgård

2008 vecka 39-40

Frösunda station/parkering, Frösunda, Vallentuna onsdag 2008-10-01 kl 06.30 t.o.m onsdag 2008-10-01 kl 17.30. Stöld ur bil och försök till stöld ur bil.

2008 vecka 38

15/9 Drograttfylla på Lindholmsvägen.

2008 vecka 37

6-12/9, Hållsta, stöld ur villa som är under byggnation, stöld av vitvaror.

2008 vecka 36

30/8-1/9, skadegörelse Gustav Vasaskolan, krossat fönster.

6/9 upptäcks att det varit inbrott i en stuga i Häggtorp, bl a div kopparföremål tillgripet.

2008 vecka 35

25/8, kl 13-14 Gustav Vasaskolan Lindholmen, stöld av mobiltelefoner, Ipod , busskort mm ur omklädningsrum.

23-25/8, Gustav Vasaskolan, klotter.

28-29/8, Gustav Vasaskolan, klotter och skadegörelse.

28/8, stn Frösunda, stöld av avgassystem från moped.

2008 vecka 34

2008 vecka 33

5-10/8, Orkesta IP, Lindholmen, Okänd gärningsman har brutit sig in i idrottsförenings föreningslokal och tillgripit diverse föremål. Okänd gärningsman har även haft sönder 6-7 glasrutor i lokalen. Dörren till föreningens lokal har brutits/slitits upp. I lokalen saknas diverse föremål. Sex till sju stycken fönster är trasiga. Okänt föremål har slängts in i dem från utsidan. Samtliga fönster har dubbelglas och det är det yttre glaset som är trasigt. Bl a kaffebryggare, vattenkokare tillgripet.

2008 vecka 32

7-8/8. Frösunda, inbrott,krossat fönster, stöld av korv, bröd o läsk.

2008 vecka 31

2008 vecka 29-30 >>>

30/6-16/7, Ekskogenvägen, grov stöld i bostad.

2008 vecka 28 >>>

2008 vecka 27 >>>

2008 vecka 26 >>>

24/6, Frösunda jvg.stn, stöld av reg skylt till pb PYZ133.

21-21/6, Gustav Vasa skolan Lindholmen, skadegörelse krossad fönsterruta.

27-28/6, Fågelsunda, stöld av obromsat släp, Svart obromsat släp med orange varningstriangel längst bak. ("30 km/h släp) På släpet var det en stor grå 1 kubiks tank fastsvetsad.

2008 vecka 25 del1 >>>
... del 2 >>>

21/6, Lindholmens järnvägsstation, Åverkan, genom att ha eldat på plexiglas för tidtabeller så att en cirka 10 cm lång skada uppstått. Misst gm gripen.

18-19/6, Gustav Vasa skolan, skadegörelse, 1 sönderslagen ruta samt 4 rutor repade.

2008 vecka 24 >>>


14/6, Liljevägen, brand i villa.

2008 vecka 23 >>>

Hej. Under föregående vecka (v23) var det två bostadsinbrott i kommunen. Ett på Kullbacka, Lindholmen och ett i Lilla Benhamra, Brottby. I Kullbacka bröt man upp den träskiva som sitter i nedre delen av altandörren och kom in.Tillgrepp av bärbar dator, videokamera, digitalkamera mm. I Benhamra så krossade man ett källarfönster med en sten och kom in. Även brytförsök av kofot. Tillgrepp okänt.

Inga iakttagelser på gärningsmän eller fordon har gjorts. Har någon hört eller sett något så hör av er till Vallentunapolisen.

Hälsn Britt-Marie Weldéus-Hed
Vallentuna Närpolis

2008 vecka 22 >>>

2008 vecka 21 >>>

21/5, Lindholmsvägen, stöld av båda reg skyltarna till pb PXB901.│

2008 vecka 20 >>>

4-11/5, Lindholmsvägen, stöld av båda reg skyltarna till pb UAH018.

2008 vecka 19 >>>

6/5, Frösunda, stöld av fyra gjutjärnskrukor och en gräsklippare.

2008 vecka 18 >>>

2008 vecka 17 >>>

26-27/4, Markim, slangning av diesel från 2 traktorer, ca 350l.

2008 vecka 16 >>>

2008 vecka 15 >>>

9-11/4, Vasalund, stöld av främre reg skylt till pb PDB116.

2008 vecka 13 >>>

2008 vecka 12 >>>

2008 vecka 11 >>>

2008 vecka 10 >>>

-7/3, Lindholmens förskola, klotter. 

5-7/3, Viggeby, Någon har brutit sig in i en villa under byggnad genom att krossa en liten glasruta i ytterdörren och vrida om låsvredet. Brytförsök på sidodörr och avbrutet handtag på altandörr. Inne i huset har vitvaror ur köket tillgripits.

 2008 vecka 09 >>>

Humlevägen 28-29/2, inbrott i bil, Bilen stod i en carportlänga i området. Rutan fram på förarsidan var krossad.Backspegeln på förarsidan var trasig. Stötfångaren fram var stulen från bilen. Framdäcket på förarsidan var punkterat. Det låg plastdetaljer och bultar kvar på platsen.

2008 vecka 08 >>>

2008 vecka 06 >>>

31/1-4/2, Lindholmsvägen, inbrott i lada, stöld av husgeråd som förvarades i lådor.

2008 vecka 05 >>>

Vasavägen, 23-26/1, klotter, Okänd/-a gärningsmän har klottrat på målsägandens betongmur, staket vid vändplan samt slu-skyltar. Vidare hade det klottrats på en lyktstolpe och ett elskåp. Okänt i skrivandestund vem som är målsägande till lyktstolpe samt elskåp.

Markim, 29-30/1, stöld av diesel, ca 80l ur en skogsmaskin. Samt 300l ur en annan maskin.

19-28/1, klotter Gustav Vasaskolan.

2008 vecka 04 >>>

2008 vecka 03 >>>

2008 vecka 02 >>>

 

Händelser i Stockholms län >>>

 


Mitti-VallentunaSteget 2012-10-02

Närpolisen Vallentuna >>>

Telefon (växel): 010-56 314 80
(endast när polisstationen är öppen, se nedan)
övrig tid
telefon: 114 14
Akuta ärenden: 112

Adress: Tellusvägen 25, Vallentuna.

Polisstationens ordinarie öppet-tider:
helgfri måndag 10-15 och
helgfri torsdag 13-16.

Insp Britt-Marie Weldéus-Hed 010-56 314 81
Närpolischef Stefan Dahlgren

e-post:
napo-vallentuna.stockholm@polisen.se

Närpolisen på Facebook
http://www.facebook.com/polisenvallentuna
(klicka sen på "Logg" överst i vänstermenyn)

Vallentuna Närpolis har en sida på Facebook, som de uppdaterar så fort det är något intressant och nytt. Man kan komma till Facebook-sidan även om man inte har ett eget facebook-konto. Man skriver då www.facebook.com/polisenvallentuna och på startsidan klickar man sen på "Logg" uppe i vänstermenyn. Då kan man läsa men ej skriva kommentarer. Har man ett eget facebook-konto så skriver man bara Polisen Vallentuna i sökfältet (och sen klickar man på "Logg"). Då kan man även skriva kommentarer.
Direktlänk till loggen >>>


Torsdagen den 26 maj 2011 kl 1300 - 1800 fanns Vallentunas mobila poliskontor i Lindholmen vid p-plats stationen,
läs informationsbladet >>>


Läs informationsblad från Polisen, december 2010:
"Orolig för inbrott i din bostad?">>>

 

Läs SOMMARBLAD 2010
för Grannsamverkan>>>

Läs Sommarbladet som delades ut på Grannsamverkansmötet 3 juni 2009 >>>